Hoe kies je comfortabel ondergoed?

bjorn borg boxersWist je dat een overgrote meerderheid van de mensen hun hele leven lang één soort ondergoed draagt? Dit betekend dat er heel veel mensen zijn die genoegen nemen met boxershorts of onderbroeken die niet goed passen, knellen, schuren of simpelweg niet comfortabel zijn. Gelukkig zijn er heel veel ondermode opties en zit er dus altijd wel iets tussen dat werkt voor jou.

Mode en comfort zijn niet hetzelfde
Dit klinkt wellicht voor de hand liggend, maar toch laten heel veel mensen de keuze voor een stuk dames ondergoed of een boxershort leiden door de merknaam of de mode. Dit terwijl onderbroeken het kledingstuk zijn dat het dichtst op je huid ligt. Er is ook geen enkel ander kledingstuk dat zo vaak en zo lang aaneen gedragen wordt. Enkele dingen om te onthouden de volgende keer dat je op zoek gaat naar ondergoed:

  • Kies voor eigenschappen, voordelen en design in plaats van kleur, merk of verpakking. Die dure ‘designer’ boxers zijn niet persé goed voor je (bijvoorbeeld Calvin Klein, MuchachoMalo, HOM of Bjorn Borg boxers shoppen)
  • De doos waarin je aankoop verpakt zit kan nog zo mooi zijn, dit zegt uiteindelijk niets over het ondergoed dat er in zit. Laat je ook niet teveel leiden door de salespitch van de verkoper. Uiteindelijk gaat het er om dat jij je goed voelt. Misschien vind je online ondergoed kopen ook wel fijner bij een grote ondergoedwebshop zoals Twyst.nl.
  • Een stuk ondermode kan er los misschien niet zo aantrekkelijk uitzien: Zodra je het aan hebt ziet het er al heel anders uit. Staar je niet kapot op de kleur of de vorm, maar kijk eens in de spiegel naar je eigen vormen. Op het moment dat iemand de kans krijgt om jouw underwear te bewonderen zal de aandacht ongetwijfeld meer uitgaan naar wat er in zit.

Kies de juiste maat
Comfort gaat vooral om de juiste pasvorm. Als je onderbroek knelt, schuurt of op een andere manier voor ongemak zorgt is het tijd om eens kritisch te kijken naar de gekozen maat. Vaak hebben fabrikanten maattabellen beschikbaar waar je op kunt zoeken welke maat bij jouw specifieke afmetingen hoort. Probeer de verleiding om toch een maat kleiner (of een maat groter) te kiezen te weerstaan. Uiteindelijk merk je bij het beste ondergoed niet dat je het draagt en dat gaat simpelweg beter als je de juiste maat hebt gekozen.

Vervang je onderbroeken regelmatig
Zowel dames als heren ondergoed verliest na verloop van tijd elasticiteit en pasvorm. Hierdoor daalt je draagcomfort en zullen in sommige gevallen je bovenliggende kleren ook minder goed vallen. Vervang dus regelmatig die oude boxershort of onderbroek en zorg dat je ondergoed je niet tot last is.